Disseny sostenible amb la Núria Vila

La dissenyadora Núria Vila va visitar la classe del Màster, a través de l’assignatura de Producció gràfica conduïda per Lluc Massaguer, i ens va parlar de disseny sostenible.

La Núria és dissenyadora gràfica i directora d’art especialitzada en identitat corporativa, editorial, packaging i comunicació visual, compromesa amb el medi ambient, amb la voluntat d’aplicar el sentit comú a cada projecte i treballant de la manera més sostenible i ètica possible.

Ens va parlar de la importància de les decisions dels dissenyador/es, ja que és en la fase del disseny quan es decideix gran part de l’impacte ambiental que tindrà el producte final. És a dir, que tenim bastant poder per crear productes que puguin ser sostenibles. Per aconseguir dita sostenibilitat, és convenient que tinguem en ment les tres R: Reduir, Reutilitzar, Reciclar, i idear productes seguint aquestes premisses, a més de molts altres consells de bones pràctiques que ens va donar.

Per acompanyar la seva xerrada ens va portar mostres de diferents materials sostenibles, com per exemple, plàstics fets amb fèrula de patata, un got de cafè per endur fet de restes de cafè, un material creat a base de pinyols d’oliva… A més, projectes seus de disseny sostenible molt interessants, que podem veure a la seva web.