Projectes Rich-Media

Al llarg de l’assignatura Projectes Rich-Media, impartida per Joan Ribas i Arnau Lacambra, els i les alumnes aprenen a desenvolupar projectes web interactius amb la finalitat d’exprimir els recursos narratius en l’àmbit web i així enriquir l’experiència d’usuari. A continuació es mostren alguns dels projectes finals.

“John Baldessari” – Marta Font

El projecte de la Marta Font és un monogràfic que recull els conceptes clau de l’obra de l’artista conceptual John Baldessari. Dins el seu treball hi trobem un homenatge a la sèrie Connecting Dots, on Baldessari amaga les cares dels subjectes rere cercles de colors per donar a l’espectador l’oportunitat de centrar-se en altres aspectes de la imatge.

El concepte de la peça interactiva de reconeixement facial deriva de la idea d’utilitzar la tecnologia de les càmeres de vigilància per incorporar els conceptes de Baldessari al navegador web. Fa servir una càmera web i un codi de detecció de rostres al que es va ensenyar a cobrir les cares de les persones amb punts de colors. Seguint la paleta cromàtica de Prima Facie, una altra sèrie de treballs de Baldessari, es representen les emocions dels usuaris. A partir de l’expressió facial s’escull automàticament el color que representa l’estat d’ànim de l’usuari. Prima Facie, del llatí, significa “la primera impressió”, cosa que sovint percebem de l’emoció d’una cara.

“Akira Minagawa” – Nele Kempenaers

Akira Minagawa és un dissenyador tèxtil japonès. El seu estil és romàntic i lleugerament naïf. En aquest projecte de rich-media, dissenyat i maquetat per Nele Kempenaers, es mostra una selecció de la seva obra de manera interactiva.

Disseny d’Akira Minagawa

“I’m okay” – Francis Ortega

Reportatge interactiu que il·lustra els pensaments negatius generats per l’ansietat i convida a l’usuari a experimentar els símptomes d’una manera lúdica i visual. Les finestres pop-up tornen a aparèixer una vegada tancades, generant així una sensació d’estrés semblant a la que es pot arribar a patir per culpa d’aquesta malaltia.