“San Borondón”, TFM de Silvia Travieso

“San Borondón: viaje a la isla errante” és el TFM de la Silvia Travieso, tutoritzat per Martí Ferré.

Aquest projecte té la voluntat d’apropar el públic a l’enigmàtica història de l’Illa de San Borondón. Fa segles que és una referència en la cultura de l’arxipèlag Canari i ha inspirat centenars de viatgers, exploradors i literats. Aquest treball aspira a portar el lector a través d’un viatge com el necessari per arribar a l’illa que anomenen La Errante. Una proposta de travessia emocional i cultural a través de 3 peces editorials i una maqueta.

Els 3 toms es divideixen així:
Volum I : La mirada a l’Oest
Aproximació objectiva i pragmàtica a les dades que existeixen sobre l’illa d’Apròsitus. El nom fa al·lusió a la posició de l’illa a l’arxipèlag.
Volum II: La boira
Introducció del dubte aportant notícies, albiraments i elements que obre la possibilitat de que l’illa es tracti d’un miratge.
Volum III: L’elogi a l’errada
Compilació d’elements gràfics que daten la presència de l’illa alhora que ens permeten veure els múltiples canvis de posició, forma i fins i tot nom.

La maqueta, feta de resina, està creada a partir dels mapes més recents que tenim de l’Illa, i és l’últim element del viatge, simbolitzant el record final de San Borondón.

  • TFM de Silvia Travieso